skip to Main Content

Uuden NY-vuoden uudistukset

Uusi lukuvuosi on käynnistymässä ja sen myötä myös uusi NY-vuosi. Olemme koonneet tähän uutiseen tärkeimmät uudistukset NY Vuosi yrittäjänä -ohjelman osalta.

Alkupääoman nosto

Tästä lukuvuodesta eteenpäin NY-yrittäjät voivat sijoittaa omaan NY-yritykseen 10-100 euroa/henkilö aiemman 10-40 euron sijaan. NY-yrityksen maksimialkupääoma pysyy kuitenkin 1000 eurossa. Yhden osuuden hinta on edelleen 10 euroa.

Rekisteröinnin muutos

Päätimme keventää NY-yrityksen rekisteröintiprosessia ja tästä vuodesta eteenpäin jokainen NY-yritys tekee yrityskohtaisen tunnuksen (viime vuonna vielä jokainen oppija teki omansa ja yksi heistä loi yrityksen).

NY-yritys luo tunnuksen samalla, kun NY-yritys rekisteröidään. Tunnuksen avulla NY-yritys pääsee käsiksi verkkomateriaaliin ja pystyy palauttamaan kilpailutöitä ja muita raportteja. Rekisteröinnin hyväksynnän jälkeen NY-yritys voi ladata rekisteröintitodistuksen suoraan omalta sivultaan.

Opettajan rekisteröintiin ei ole tullut muutoksia.

Showroom – NY-yritykset kaikkien näkyville

Tänä syksynä testaamme uutta showroomia, johon uuden lukuvuoden NY-yritykset voivat tehdä oman julkisen profiilinsa. Profiiliin NY-yritykset kertovat lyhyesti oman yrityksen liikeidean ja kanavat, joista heidät tavoittaa. Huomioittehan, että NY-yrityksen rekisteröintiä ei ole suoraan liitetty tähän, vaan NY-yritys voi luoda julkisen profiilin rekisteröinnin hyväksynnän jälkeen.

Showroom on vielä betavaiheessa, joten sitä päivitetään lukuvuoden aikana.

Päivityksiä kilpailuihin

Tälle lukuvuodelle olemme tehneet pieniä päivityksiä ohjelman kilpailuihin. Ensimmäisenä (ja uutena) kilpailuna toimii paras video pitch -kilpailu, johon NY-yritykset osallistuvat kuvaamalla lyhyen pitchin yrityksestään. Kilpailu korvaa vanhan paras liikeideavideo -kilpailun. Paras video pitch -kilpailun deadline on 8.12.

Muut ohjelmakilpailut ovat paras liikeideaparas sovellusparas graafinen ilme ja paras internet -kokonaisuus, joiden deadline on 31.1.2019.

Kilpailuiden palkintoina on pääsy kansalliseen Uskalla Yrittää -finaaliin, joka järjestetään Helsingissä 8.-9.5.2019.

Uskalla Yrittää -finaali toukokuussa, EM-finaali Ranskassa

NY Vuosi yrittäjänä -ohjelman SM-kilpailu, Uskalla Yrittää -finaali järjestetään Helsingissä 8.-9.5.2019. Alueelliset semifinaalit käynnistyvät tammikuussa ja jatkuvat maaliskuulle asti. JA Europe Company of the Year -kilpailu (EM-kisat) järjestetään heinäkuussa 2019 Ranskan Lillessä.

Lue lisää finaalista ja tutustu semifinaalikalenteriin osoitteessa: http://uskallayrittaa.fi.

Ohjelmaopas verkossa

Säästä luontoa ja lue ohjelmaopasta verkossa. NY Vuosi yrittäjänä -ohjelman opas on nyt luettavissa sisäänkirjautuneille NY-yrityksille ja opettajille. Pääset lukemaan opasta NY-yrityksen ja opettajan etusivun kautta.

Entrepreneurial Skills Pass -itsearviointialustan päivitys

ESP-itsearviointiportaali aukeaa poikkeuksellisesti 1.9.2018. Portaaliin tehdään Euroopanlaajuisia päivityksiä, minkä vuoksi järjestelmä ei ole käytössä. Oppijat pääsevät siis tekemään ensimmäisen itsearvioinnin syyskuun alussa.

Päivityksen jälkeen opettajat pääsevät näkemään omat oppijansa ESP-järjestelmässä ja pystyvät paremmin seuraamaan kyselyihin vastaamista.

ESP-järjestelmä on JA Europen ylläpitämä eikä ole yhteydessä nyvuosiyrittajana.fi -portaaliin.

Kiertotalouden osio työkalupakissa

Kesän aikana olemme työstäneet työkalupakin uudeksi osioksi asiaa kiertotaloudesta. Käy tutustumassa osioon osoitteessa: https://nyvuosiyrittajana.fi/tyokalupakki/vastuullinen-liiketoiminta/kiertotalous (edellyttää sisäänkirjautumista). Syksyn aikana osioon on tulossa vielä kiertotaloustesti, jonka avulla NY-yritykset voivat arvioida omaa liikeideaansa kiertotalouden näkökulmasta.

Maksupääte

Useimmat maksupäätteitä tarjoavat toimijat edellyttävät Y-tunnusta, minkä vuoksi NY-yritysten on vaikeaa hankkia omaa maksupäätettä. Tällä hetkellä ilman Y-tunnusta on mahdollista hankkia SumUp -laite. Palvelun käyttöönotto edellyttää kuitenkin 18 vuoden ikää.

Toinen tunnettu maksupäätteiden tarjoaja on iZettle, mutta tämä palvelu vaatii Y-tunnuksen. Kannattaa harkita iZettlea, jos oppilaitos haluaa hankkia NY-yritysten käyttöön laitteita (NY-yritys lainaa laitetta toimintansa ajan ja palauttaa sen jälkeen sen koululle). Lue lisää maksupäätteistä osoitteessa: https://nyvuosiyrittajana.fi/tyokalupakki/taloushallinto/maksupaate (edellyttää sisäänkirjautumista).

Opettaja, hyödynnä NY-lähettiläitä

Lanseerasimme keväällä 2018 NY-lähettilästoiminnan, jonka tarkoituksena on inspiroida nuoria nuorten tarinoiden avulla.

  • NY-lähettiläät ovat Vuosi yrittäjänä -ohjelman käyneitä nuoria, jotka on koulutettu oman tarinansa ja kokemuksiensa esittämiseen.
  • Tarjoamme maksuttoman 45 minuutin mittaisen oppilaitosvierailun teidän koulullenne.
  • NY-lähettiläs kertoo omien kokemustensa kautta ohjelman jälkeisistä vaikutuksista esimerkiksi omiin jatko-opintoihinsa ja työelämään, mitä yrittäjämäinen asenne on ja millaisia taitoja työelämän ja jatko-opintojen kynnyksellä tarvitaan.
  • Nuoret saavat mahdollisuuden kysyä lähettiläiltä ja innostua oman tulevaisuuden luomisesta.

Tutustu lähettiläisiin täällä ja ota yhteyttä!

Back To Top