skip to Main Content

Under läseåret ordnas tävlingar där deltagarna förutom ära och berömmelse kan vinna penning- eller produktvinster.

Bästa affärsidé

En bra affäridé är en kombination av tankar och en beskrivning av dem. Förklara er idé, varför den är bra, varför den är utmärk. Mer information om tävlingen (kräver inloggning).

Bästa applikation

I tävlingen får du visa hur du använder mobilteknik i ditt eget UF-företag. Mer information om tävlingen (kräver inloggning).

Bästa grafiska utseende

Information är en viktig del av företagets verksamhet. I tävlingen Bästa grafiska utseende väljs ett UF-företag som skapat sig det bästa grafiska utseendet. Mer information om tävlingen (kräver inloggning).

Bästa affärsidévideo

Nu kan du också delta i videotävlingen om bästa affärsidévideo. Mer information om tävlingen (kräver inloggning).

Bästa internet-helhet

Internet är en viktig marknadsföring- och informationskanal. Till helheten hör oftast webbsidor, bloggar och bruk av sociala medier. Fundera vilka saker som är viktiga för ert företaget och satsa på dem. Mer information om tävlingen (kräver inloggning).

Bästa UF-företag

Vid slutet av läsåret väljs det bästa UF-företaget. Valet görs vid Våga vara företagsam-finalen, då man samlar Finlands bästa UF-företag till ett tvådagars evenemang.

I finalen intervjuas företagen av en jury från arbetslivet och alla företag håller en företagspresentation. Dessutom har varje UF-företag sitt eget mäss-monter, där man kan sälja produkter och bland vilka juryn kommer att gå runt för att utvärdera företagen.

Företagen till finalen väljs vid de regionala Våga vara företagsam -semifinalerna, som hålls över hela Finland från december till mars. Semifinalerna är mässor där ungdomarna kan träna praktiskt försäljningsarbete och bemötandet kunder. De bästa företagen, som valts av juryn, fortsätter till den nationella finalen för att konkurrera om mästerskapet. Leta rätt på ditt områdes semifinal i semifinalkalendern och delta!

Finalens officiella hemsida finns på uskallayrittaa.fi.

OBS! Andra stadiets FM-vinnare kan endast väljas ett UF-företag vars representanter är högst 21 år (31.7. vid slutet av programmet)

Back To Top