skip to Main Content

Vesikakku NY och ABC-Pelit NY tog hem segern i tävlingen om de bästa affärsidéerna

Juryn har valt läsårets bästa affärsidéer inom programmet UF Ett år som företagare. På grundskolestadiet gick segern till Vesikakku NY i Rantakylän yhtenäiskoulu i S:t Michel och på andra stadiet vann ABC-Pelit NY i Suomen Liikemiesten Kauppaopisto i Helsingfors. Hjärtliga gratulationer!

Vesikakku NY övertygade juryn med sin kalorifria efterrätt

Segraren på grundskolestadiet hade kommit på en idé om att tillaga kalorfria vattenkakor som efterrätt. Vattenkakorna som kommer från Japan har uppnått stor popularitet där. Vesikakku NY beskrev sin idé på ett inspirerande sätt. Tanken är ny och den smälter väl in bland dagens aktuella trender eftersom den är exotisk och hälsosam.

Juryn uppskattade att företaget redan har testat produkten genom att tillaga flera provexemplar. Den nya efterrätten har redan hittat lokala kunder. Juryn anser att produkten utmärkt väl kan kombineras med finländska smaker, till exempel lingon.

ABC-Pelit NY:s brädspel kammade hem segern på andra stadiet

Vinnaren på andra stadiet har tillverkat ett underhållande brädspel som också lämpar sig för undervisningsändamål. Spelkategorier är exempelvis geografi, engelska och matematik. Juryn övertygades av den omfattande planeringen. Spelet kan lätt genomföras i olika skalstorlek och vidarebearbetas med hjälp av tilläggsdelar i ett senare skede.

Juryn rekommenderar att man ska satsa på kvalitet så att spelet har en lång användningstid. Idén är välgenomtänkt och bygger på olika sätt att lära sig.

De vinnande företagen Vesikakku NY och ABC-Pelit NY belönas med ett produktpris och möjlighet att utan att gå via semifinal delta direkt i finalen Våga vara företagsam (i priset ingår varken resor eller deltagaravgifter).

De bästa affärsidéerna valdes av Tarja Kallonen/Finansbranschens Centralförbund, Pietari Salovaara/SEB och Riku Korhonen/RikuCo Oy. Allt som allt skickades över 120 affärsidéer in till tävlingen.

Nästa utmaning nya tävlingar!

I början av nästa år väljer vi bästa grafiska utseende, bästa affärsidévideo och bästa internethelhet. Anmäl dig till de här tävlingarna senast den 27 januari!

Årets bästa UF-företag väljs i april i Våga vara företagsam -finalen. Vem som tar finalplatserna avgörs i både vårens tävlingar och semifinalerna i Våga vara företagsam. Om det alltså fortfarande är möjligt att ta sig till semifinal i din egen region ta då vara på möjligheten!

Back To Top