skip to Main Content

Suomen paras NY-yritys valitaan kansallisessa Uskalla Yrittää -finaalissa keväällä.

Paras yritys valitaan sekä peruskoulun että toisen asteen (ammatillinen ja lukio) sarjoissa. Lisäksi finaalissa palkitaan NY-yrityksiä tapahtumakohtaisilla palkinnoilla.

Millaisilla liikeideoilla on voitettu aiempina vuosina?

Katso myös kooste viime vuoden Uskalla Yrittää -finaalista!

Palkinnot parhaalle NY-yritykselle:

Paras NY-yritys, perusaste

  • Perusasteen parhaan yrityksen palkinto tarkentuu lähempänä finaalia.

Paras NY-yritys, toinen aste

  • Osallistuminen JA Europen järjestämään Company of the Year -kilpailuun heinäkuussa.
    • EM-finaalin osallistujamäärä on on max 5 henkeä/yritys. Jos yrityksessä on enemmän osallistujia, niin he voivat olla mukana kannustamassa kilpailijoita (Nuori Yrittäjyys ry maksaa 5 hengen + opettajan osallistumisen kilpailuun ja matkalle, mahdolliset muut jäsenet pääsevät mukaan omakustantaisesti)

Osallistuminen Uskalla Yrittää -finaaliin

Finaaliin valitaan parhaat NY-yritykset ympäri Suomen. Finaalipaikat jaetaan alueellisesti sen perusteella montako nuorta ko. alueelta osallistuu ohjelmaan. Alueelliset valinnat suorittaa YES-verkosto ja Nuori Yrittäjyys ry osana Uskalla Yrittää -semifinaaleja.

Suomen finaalissa osallistujamäärä voi maksimissaan olla kahdeksan henkilöä NY-yritystä kohden, mutta esimerkiksi toisen asteen EM-kilpailuissa osallistujamäärä on rajoitettu viiteen henkilöön.

Lisätietoja finaalista: uskallayrittaa.fi

Ikärajat ja kuka voi osallistua Uskalla Yrittää -finaaliin

Perusasteen osalta kilpailulla ei ole ylä- tai alaikärajaa. Toisen asteen kilpailun osalta ikäraja tulee suoraan Euroopan mestaruuskisojen ikärajoista. JA Europen virallinen linjaus on:

Achievers representing their Companies in the competition must be at least 15 years old and no more than 21 years old on the 31st of July of the year of participation. Younger or older students will be automatically asked to withdraw from the competition.

Tämän vuoksi toisen asteen NY-yrityksissä, jotka haluavat kilpailla pääsystä EM-kisoihin, ei voi olla yli 21-vuotiaita osallistujia.

Parhaan NY-yrityksen valintarajoitukset toisella asteella

Parhaaksi toisen asteen NY-yritykseksi voidaan valita vain yritys, joka täyttää myös EM-finaaliin osallistumisen seuraavat ehdot (alla) 

  • Osallistujien tulee olla vähintään 15-  ja maksimissaan 21-vuotiaita (31.7. mennessä ohjelmaan osallistumisvuonna) voidakseen osallistua EM-finaaliin.
  • Osallistuja ei saa olla osallistunut NY-yritysten EM-kilpailuihin aikaisemmin.
  • Kilpailun virallinen kieli on englanti, joten osallistujien tulee osata vähintään perusvuorovaikutustaidot englanniksi.

Mitä tehdä jos yrityksessä on esim. yli-ikäisiä ja se haluaa osallistua paras NY-yritys kilpailuun?

Jos yritys haluaa kilpailla Suomen parhaan NY-yrityksen tittelistä (ja osallistumisesta EM-finaaliin), niin silloin ne henkilöt, jotka eivät täytä yllämainittuja ehtoja, eivät voi osallistua Uskalla Yrittää -finaalin kilpailusuorituksiin (yritysesittely, tuomariston haastattelu ja tuomariston haastattelu NY-yrityksen ständilla tapahtuman aikana).

Tilanteesta tulee informoida järjestäjiä jo ilmoittautumisvaiheessa, jotta voimme ohjeistaa tuomaristoa ja tuomariston sihteereitä tilanteesta. “Ulkopuoliset” NY-yrityksen jäsenet voivat kuitenkin osallistua finaalin muuhun ohjelmaan.

Back To Top