skip to Main Content

Yrittäjyys on asennetta

NY Vuosi yrittäjänä -ohjelmassa perustetaan oikealla rahalla toimiva NY-yritys. Työelämätaidot ja  taloudenhallinta vahvistuvat sekä vuorovaikutustaidot ja yrittäjämäinen asenne kehittyvät. Ohjelma on avoin kaikille perus- (yläkoulun) ja toisen asteen oppilaitoksissa opiskeleville.

NY Vuosi yrittäjänä -ohjelma on Nuori Yrittäjyys ry:n opinto-ohjelma, jota toteutetaan oppilaitoksissa eri puolilla Suomea. Ohjelma on osa oppilaitoksen opetusta ja käytännön toiminnasta vastaa ohjaava opettaja. Ohjaavan opettajan tehtävänä on toimia sparraajana ja tarvittaessa auttaa NY-yrittäjiä pääsemään asiassa eteenpäin.

Opinto-ohjelmassa NY-yritys perustetaan lukukauden, lukuvuoden tai kalenterivuoden ajaksi. Oppijat käyvät ohjelman aikana läpi yrityksen kaikki vaiheet perustamisesta yrityksen lopettamiseen.

Opettaja, haluatko kuulla lisää?

Täytä yhteystietosi ja paina ”lähetä”, niin kerromme sinulle lisää NY Vuosi yrittäjänä -ohjelmasta ja sen käyttöönotosta.

Ohjelma on muuttanut uuteen osoitteeseen www.vuosiyrittajana.fi. Sivusto avataan 2.8.2019, jonka jälkeen voit jättää yhteydenottopyynnön sinne!

Ohjelma peruskoulussa

hohke_ny

Ohjelma lukiossa

amove_software_ny

Ohjelma ammattiopistossa

dokker_ny

Ohjelman toteutustavat ja ajankohdat

Lukukausi

Ohjelma on mahdollista suorittaa lukukauden mittaisena joko syksyllä tai keväällä. Syyslukukaudella aloitus elokuussa ja ohjelma päättyy joulukuussa. Kevätlukukaudella aloitus tammikuussa ja ohjelma päättyy toukokuussa.

Klikkaamalla kuvaa saat sen suuremmaksi

Lataa vuosikello PDF -muodossa tästä.

Lukuvuosi

Ohjelma on mahdollista suorittaa lukuvuoden mittaisena. Ohjelman aloitus tällöin elokuussa ja ohjelma päättyy toukokuussa.

Lataa vuosikello PDF-muodossa tästä.

Kalenterivuosi

Ohjelma on mahdollista suorittaa kalenterivuoden mittaisena. Ohjelman aloitus tällöin tammikuussa ja päättyy joulukuussa.

Bisnesvuosi -kokonaisuus

Bisnesvuosi on uusi kokonaisuus, jossa yhdistyvät TATin Bisneskurssit ja NY Vuosi yrittäjänä -ohjelma.

TATin neljästä Bisneskurssista on koottu valikoivasti materiaalia, joista on rakennettu uusi digitaalinen Bisnesvuosi -kokonaisuus, joka on jaettu neljään eri steppiin. Tässä digitaalisessa Bisnesvuosi -materiaalissa opiskellaan kaupalliseen osaamiseen liittyviä asioita, joita oppija soveltaa NY Vuosi yrittäjänä -ohjelmassa. TATin Bisnesvuosi -materiaalia käytetään NY:n Bisnesvuosi -toiminnan rinnalla.

TATin Bisnesvuosi -materiaali pääsääntöisesti opiskelua ilman tehtäviä, mutta mukana on joitakin pieniä tehtäviä, kuten avoimia kysymyksiä tai kommentointitehtäviä. Ensimmäisessä stepissä opiskellaan vuorovaikutus ja neuvottelutaitoja. Toisessa stepissä opitaan ratkaisumyynnin, markkinoinnin ja kaupallistamisen perusteita. Kolmas steppi keskittyy yrityksen strategiamalleihin ja vastuullisen liiketoiminnan periaatteisiin. Neljäs steppi keskittyy laskentatoimeen, eli yrityksen tuloslaskelman ja taseen ymmärtämiseen.

Lisätietoja TATin Bisneskursseista: bisneskurssit.fi

Saat Bisnesvuosi -kurssipohjan käyttöösi kahdella tavalla. Voit osallistua TATin maksuttomaan koulutukseen (ks. Bisneskurssit -sivuiltamme kohta Opettajien koulutukset, Koulutus 1), jossa käydään läpi Claned -alustan ominaisuuksia ja samalla saat oman kurssipohjalinkin käyttöösi.

Voit myös suoraan tilata Bisnesvuosi -kurssipohjan lähettämällä viestiä osoitteeseen: [email protected]. Saat linkin ja kirjautumisohjeet omalle Bisnesvuosi -kurssipohjalle, johon sinä ja opiskelijat kirjautuvat.

Parhaimman lähtökohdan Bisnesvuoteen saat osallistumalla sekä NY:n että TATin koulutuksiin. Bisnesvuosi -kurssipohjan näyteversiota voit katsoa myös tilaamalla sivultamme tutustumislinkin kaikkiin Bisneskurssimateriaaleihimme, johon myös Bisnesvuosi sisältyy.

TATin Bisnesvuosi -materiaali palvelee oppijaa, joka suorittaa NY Vuosi yrittäjänä -ohjelmaa. TATin Bisnesvuosi -materiaali toimii oivana digitaalisena oppikirjana ja tukimateriaalina, joka antaa tiedollista pohjaa, jota opiskelija voi tehokkaasti soveltaa käytäntöön NY-yrityksen toiminnassa.

Vaikuttavuus

NY Vuosi yrittäjänä -ohjelman palautekyselyn keskiarvot vuosilta 2013 – 2018 (N: 2962). Ohjelma vahvistaa oppijoiden työelämä-, yrittäjyys- ja taloustaitoja.

Työelämätaidot

Opin vastuunottamista ja -kantamista
82%
Ymmärsin yrittäjämäisen asenteen tärkeyden
77%
Oma-aloitteisuuteni lisääntyi
74%
Ryhmätyötaitoni kehittyivät
68%
Aikatauluttaminen ja työn suunnitteluni kehittyi
67%
Ongelmanratkaisukykytaitoni kehittyivät
66%
Vuorovaikutustaitoni paranivat
66%
Itseluottamukseni kasvoi
64%
Opin tunnistamaan omat taitoni
63%

Yrittäjyystaidot

Ohjelma antoi realistisen kokemuksen yrittäjyydestä
59%
Vahvisti itseni työllistämisen taitoja
54%
Madalsi kynnystä oman yrityksen perustamiseen
46%
Aion perustaa yrityksen ohjelman jälkeen 12 %

Taloustaidot

Ymmärsin oman työni arvon
58%
Ymmärsin yrittäjien merkityksen taloudellisena toimijana
55%
Opin rahan käytön suunnitteluna
55%

Ohjelman käyttöönotto

  1. Oppilaitos tekee päätöksen ohjelman aloittamisesta
  2. Ohjaava opettaja tai työpari perehtyy ohjelmaan ja halutessaan osallistuu maksuttomaan ohjelmakoulutukseen (kts. koulutuskalenteri: nuoriyrittajyys.fi/opettajalle/koulutuskalenteri)
  3. Ohjaava opettaja rekisteröityy nyvuosiyrittajana.fi -portaaliin
  4. Halutessaan ohjaava opettaja voi tilata oppaita
  5. NY-yritykset rekisteröityvät ohjelmaan nyvuosiyrittajana.fi -sivustolla

Nuori Yrittäjyys ry tarjoaa maksutonta koulutusta kaikille ohjelman opettajille, auttaa verkostoitumaan ja tukee ohjelman käyttöön liittyvissä kysymyksissä.

Ohjelmassa on oppijakohtainen rekisteröintimaksu, joka on 25 euroa/osallistuja. Rekisteröitymisen jälkeen oppijat pääsevät käyttämään aineistoa ja työkalupakkia NY-yrityksen toiminnassa. Nuori Yrittäjyys ry on ottanut vastuuvakuutuksen kaikille NY-yrityksille. Vakuutusmaksu sisältyy rekisteröintimaksuun.

Kansainvälistä toimintaa

Nuori Yrittäjyys ry on osa kansainvälistä Junior Achievement (JA) -verkostoa, jolla on toimintaa yli 110 maassa globaalisti ja tavoittaa vuosittain yli 10 miljoonaa lasta ja nuorta.

Back To Top