skip to Main Content

Osaavia opettajia NY-yrittäjyysleirillä

Espoon upeaan Nuuksioon, Pitkäjärven rannalle, kokoontui elokuun ensimmäisenä maanantaina noin 20 hengen joukko opetuksen ammattilaisia, suurin osa suoraa kesälaitumilta, viettämään 24 tuntia yrittäjyysteemaan syventyen. Koulutuksen menetelmänä käytettiin NY 24H-leiriä ja leirin tavoitteena oli paitsi tutustuttaa meidät itse menetelmään, että saada hyödyllistä tietoa yrittäjyydestä oppilaille vietäväksi.

Ensimmäinen leiripäivä alkoi reippaasti Mikko Nurmisen, Pikkuyrittäjät-opinto-ohjelman isän ja monialayrittäjän, dynaamisen ja innostavan yrittäjyystarinan merkeissä. Start Up henkeen vedoten Mikko heitti meille leirihaasteen ja pääsimme tiimeissä ideoimaan markkinointikeinoja PakuOvelle.com-yrityksen uuden tuotteen markkinoille saattamiseksi ja kohderyhmän tavoittamiseksi.

Leiripäivän aikana saimme kuulla asiantuntijoiden näkemyksiä mm. markkinoinnin trendeistä SomeWorksin tyttöjen toimesta sekä vinkkejä hyvään pitchaukseen eli hissipuheeseen Simo Takaselta, Pikkuyrittäjät -konseptin ohjelmapäälliköltä.

Näiden asiantuntijoiden vinkkien avulla tiimit valmistelivat ratkaisun Mikon heittämään haasteeseen. Kukin tiimi pitchasi oman ideansa kolmeen minuuttiin Leijonanluola-tyyliin, ja rantasaunan lempeiden löylyjen jälkeen tuomaristo palkitsi parhaimman ratkaisun.

Toisen leiripäivän aamu valkeni aurinkoisena ja heti aamusta pääsimme kokeilemaan Kellorasti-tutustumisleikkiä, mikä on oiva työkalu niin oppilaiden kuin aikuistenkin jäänmurtajana vaikkapa koulutustilaisuudessa tai oppitunnin alkuun. Ennen Timo Toivasen tiukkaa talousluentoa ideoimme ryhmissä keinoja oppilaiden innostamiseen ja jaoimme kokemuksia niin NY Vuosi yrittäjänä -kurssin toteutuksesta kuin muistakin oppilaitosten parhaimmista yrittäjyyskasvatuskäytännöistä. Oli hieno nähdä miten osallistujien silmät syttyivät uuden oivalluksen synnyttyä ja uskon, että jokainen leiriläinen sai ainakin yhden uuden idean tai ratkaisun haasteeseensa kotiinvietäväksi leiriltä.

Toisen asteen opettajia ja meitä muita yrittäjyyskasvatuksen parissa puurtavia oli paikalla niin Etelä- kuin Pohjois-Suomestakin, ja leirin paras anti taisikin tulla varsin moninaisesta joukostamme sekä erilaisten jaettujen kokemusten sekamelskasta!

NY 24h-leiri järjestettiin Suomen Yrittäjien Osaavia Opettajia-hankkeen sekä Nuori Yrittäjyys ry:n toimesta osana opettajien yrittäjyystietämyksen täydennyskoulutusta.

Kiitos hyvistä järjestelyistä ja mahtavasta leiriporukasta!

Kaisa Kylä-Kaila
Projektikoordinaattori
Alueellisen yrittäjyyskasvatuksen polut – Tehemä Pois

Back To Top