skip to Main Content

Oppijan kokemus CoCi-viikon miniyrittäjäjyysleiristä

Welcome to my city on kansainvälinen Erasmus+ -hanke jonka tavoitteena on auttaa opiskelijoita ymmärtämään muun muassa maahanmuuttoa ja turismia, oman kaupungin kulttuuria, historiaa, yhteisöllisyyttä.

Jokaisessa yhteistyökumppanimaassa järjestetään vuorollaan hankkeen kokoontuminen. Hankkeen yhteistyökumppanimaat ovat Islanti, Saksa, Portugali, Slovenia ja Turkki. Olin mukana edustamassa Suomea Nuori Yrittäjyys ry:n kautta.

Hankkeen Suomen kokoontuminen järjestettiin Hyvinkäällä 2.10.-6.10.2017. Kaksi viimeistä päivää tutustuimme yrittäjyyteen. Ryhmät koostuivat eri maista tulleista opiskelijoista, jotka saivat tehtäväkseen suunnitella oman yrityksen ja sille liikeidean. Tämä kahden päivän workshop toimi miniyrittäjyysleirinä. Oli hyvin mielenkiintoista, kun jokaisessa ryhmässä oli jäseniä eri maista. Käytimme kommunikointikielenä ainoastaan englantia. Jokaiselle ryhmälle annettiin arvottu kohdemaa, joille oli tarkoituksena luoda matkailualanyritys. Yritys tarjoaisi jotakin ennen kokematonta tai yritys olisi sellainen, jonka tahtoisi olevan olemassa.

Ryhmääni kuului islantilainen, saksalainen sekä minä ja kaksi muuta suomalaista. Saimme kohdemaaksi Islannin. Suunnittelimme ja kehitimme yrityksen nimeltä IceTrip, joka tarjoaisi islanninhevosvaelluksia kuumille lähteille Islannissa. Retket olisivat usean päivän mittaisia ja majoittuminen tapahtuisi teltoissa.

Saksa-ryhmä kehitti VR-laseilla katsottavia Saksan historiasta kertovia ohjelmia. Voisit katsoa hyvin realistisesti Saksan historiaa omalla kotisohvalla.

Turkki-ryhmän yritys tarjosi surffauksen opetusta turisteille. Surffauksen apuna käytettiin flowriding-tekniikkaa eli vähän kuin surffailtaisiin vesiliukumäessä.

Slovenia-ryhmä oli ideoinut suomalaisille tutun, mutta slovenialaisille täysin vieraan mökkivuokrauksen. Mökkikylät sijaitsisivat upeilla vuoristomaisemilla.

Portugali-ryhmän idea oli kohdistettu nuorisolle. He suunnittelivat järjestävänsä erilaisia bilebussimatkoja joihin osallistujat saisivat tarvikepussin. Tarvikepussin sisällön avulla selviäisi riehakkaastakin bileillasta.

Suomi-ryhmä suunnitteli kaupunkisovelluksen, jonka avulla pystyisi etsimään esimerkiksi parhaita ravintoloita Helsingin keskustasta. Sovelluksesta löytyisi myös karttapalvelut. Tämän sovelluksen työstämiseen ryhmä teki töitä vielä aamuyön tunteina.

Workshop oli kiva ja antoisa kokemus. Eri maalaisina ja erilaisista kulttuureista tulleina pääsimme yhdistämään omat näkökantamme liikeideoista ja kehittämään jotain ehkä ihan uutta. Tällaisia kansainvälisiä yrittäjyysworkshoppeja voisi järjestää tulevaisuudessa enemmänkin.

Kirjoittaja on leirille opiskelijana osallistunut Helmi.

Back To Top