skip to Main Content

Tilin avaaminen Holvi-palvelussa

Yksi tapa hoitaa NY-yrityksenne rahaliikennettä on avata tili Holvi.com-palveluun.

Holvi on uuden sukupolven verkkopalvelu, jossa voitte maksaa laskuja, lähettää laskuja asiakkaille sekä perustaa verkkokaupan helposti ja nopeasti. Tilin avaaminen Holvi.com -palveluun on helppoa ja nopeaa.

Alla on kuvattu Holvi.com-palvelun toimintaa ja sen käyttöä NY-yrityksille. Tutustu mahdollisuuteen ja pohdi sopiiko tämä teidän NY-yrityksellenne.

Näin avaat Holvi-tilin ( päivitetty 7.8.2017)

Holvin perusteet -video (14 min)

Lisätietoa löydät myös Holvin asiakastukisivuilta.

Holvi.com -palvelun toiminnallisuudet

Holvi tarjoaa paljon enemmän kuin pelkän pankkitilin. Alla tärkeimmät ominaisuudet sinulle NY-yrittäjänä:

 • Holvi on yhteisöille suunnattu maksutili, joka avataan verkossa
 • Avaaminen hoituu verkossa noin 5 minuutissa
 • Palvelussa ei ole avaus- tai kuukausimaksua! (Holvi Basic)
 • Tililtä voi maksaa laskuja
 • Palvelusta voi tehdä laskuja asiakkaalle (viralliset laskupohjat)
 • Palvelun kautta voi myydä tuotteita verkossa tilin päällä toimivalla verkkokaupalla (asiakkaat voivat maksaa tuotteet verkkopankkitunnuksilla tai luottokortilla, ja myyntitulot saapuvat tilillesi).
 • Budjetointi ja raportit
  • Palvelu mahdollistaa kustannusarvion tekemisen suoraan verkkopalveluun (erillistä budjettipohjaa ei tarvita). Kun lasku maksetaan, voi kulun merkitä kululuokkaan, jolloin budjetti päivittyy automaattisesti (markkinointi, materiaalit tms).
  • Tuotot voidaan ryhmitellä luokkiin (esim. t-paidat, linnunpöntöt tai lumenluonti). Samalla kun luodaan lasku, merkitään mihin luokkaan se kuuluu.
  • Järjestelmä seuraa automaattisesti tulojen ja menojen kehittymistä luokittain.

Palvelun hinnoittelu

Holvissa on käytössä kaksi erilaista hinnoittelupakettia, joista Basic soveltuu hyvin kaikille NY-yrityksille.

 • Holvin Basic -yritystilin käyttö maksaa 0,50 € per tapahtuma (SEPA) (laskun lähetys tai ostolaskun maksaminen palvelusta)
 • Holvi Basic -yritystilissä ei ole kuukausimaksua.
 • Verkkomaksut (tuotteen myynti Holvin verkkokaupan kautta sekä Holvi Supercharge) maksaa 0,50 € + 3% provisiomaksu maksun loppusummasta (minimiveloitus 0,50€)
 • Kaupan perustaminen on ilmaista. Palvelumaksu peritään vasta, kun tuote myydään.

Hinnoittelu voi muuttua lukuvuoden aikana. Tarkista voimassa olevat hinnastot Holvin sivuilta.

Ikärajat ja vaatimukset

Holvi-palvelun voi avata 15-vuotiaana, kun sinulla on omat pankkitunnukset. Voitte tarvittaessa pyytää huoltajaanne avaamaan palvelun. Pankkitunnuksia tarvitaan VAIN palvelun avaukseen, Holvi-palvelua ei liitetä henkilökohtaiseen pankkitiliin vaan se toimii omana kokonaisuutenaan.

Tilin avaaminen ja tunnistautuminen

Tiliä avatessa tarvitaan pankkitunnukset, sillä Holvin tulee maksulaitoksena tunnistaa asiakkaansa. Suomessa toimivin (ja käytännössä ainoa) keino henkilön sähköiseen tunnistamiseen on pankkien yhteisesti luoma TUPAS-järjestelmä. Tunnistautumisen yhteydessä järjestelmä lähettää tiedot henkilöstä, joka on kirjautumassa sisään. Samaa tunnistautumista käytetään muun muassa Kelassa, Verohallinnossa sekä Työ-ja elinkeinoministeriöiden palveluissa.

Jos nuorella ei ole verkkopankkitunnuksia, ne kannattaa noutaa pankista, jossa nuorella on tili.
Pankkitunnuksia varten alaikäinen tarvitsee huoltajan suostumuksen (opettaja ei kelpaa) ja tunnukset saa normaalin henkilöasioinnin puolelta.

Jos nuorelle ei ole omaa pankkitiliä, voi huoltaja luoda Holvi-tilin omilla tunnuksillaan. Tilin luonnissa ei siis ole mitään yhteyttä verkkopankkiin vaan pankkitunnuksia käytetään vain henkilön tunnistamiseen.

Laskutus

Holvissa on mahdollisuus lähettää laskuja asiakkaille. Lasku luodaan syöttämällä laskun tiedot, joiden pohjalta järjestelmä luo ammattimaisen näköisen laskun viitenumeroineen. Tehkää jokaisesta laskutustapahtumasta aina uusi lasku. Järjestelmä seuraa laskun maksamista ja budjettia automaattisesti. Jos lähetätte saman laskun usealle asiakkaalle, tulkitaan se maksetuksi moneen kertaan ja automaattinen budjetointi ja kirjanpito eivät toimi. Lisäksi järjestelmä ei voi tietää, onko jäljellä vielä maksamattomia laskuja.

Jos NY-yritykselläsi on käytössä Y-tunnus, tilin asetuksiin voidaan lisätä Y-tunnus, jolloin se näkyy lähtevissä laskuissa. Y-tunnuksen käyttö edellyttää siis luvan anomista koululta tai Nuori Yrittäjyys ry:ltä. Katso lisää Y-tunnuksesta.

Viitenumeron käyttö

Käyttäkää aina ja pyytäkää asiakkaitanne käyttämään viitenumero laskua maksettaessa. Holvi osaa automaattisesti yhdistää lähetetyn laskun ja tilille tapahtuvan suorituksen. Tämä tapahtuu viitenumeron perusteella. Ilman viitenumeroa maksettu lasku joutuu keräilytilille, josta se joudutaan käsin siirtämään NY-yrityksen tilille. Tämä aiheuttaa viivettä rahan saamisessa tilille ja lisää työtä järjestelmän toimittajan päässä.

Kirjanpito

Koska tulot ja menot on ryhmitelty ja maksujen aikana, tuottaa Holvi-palvelu kirjanpidon perusraportit tuloksen laskemista varten. Järjestelmästä voit noutaa excel-ohjelmaan kaikki tilitapahtumat ryhmittäin,  joten ette välttämättä tarvitse erillistä kirjanpitoa.

Verkkokauppa

Holvi-palvelussa on mukana pieni verkkokauppa. Verkkokaupan käyttöönotto ja tuotteiden lisääminen on ilmaista. Asiakkaanne voivat maksaa tuotteet joko pankkitunnuksilla tai luottokortilla. Näin voitte myydä oman NY-yrityksenne tuotteita helposti ja nopeasti omassa verkkokaupassa.

Käteisen rahan käyttö

Käteisen tallettaminen

Palveluun ei voi suoraan tallettaa käteistä rahaa. Käteisen rahan tallettaminen onnistuu seuraavasti:

 1. Talleta raha NY-yrityksen osakkaan tilille.
 2. Tee Holvi-palvelusta lasku osakkeelle. Laskun summaksi tulee talletettu rahamäärä
 3. Osakas maksaa laskun, jolloin raha siirtyy Holvi.com -palveluun.

Käteisen rahan nostaminen tililtä

Holvi-palvelusta ei voi nostaa käteistä rahaa. NY-yritysten toimintaa varten suosittelemme rahaliikenteen hoitamista kulukorvauksilla niin, että osakas ostaa NY-yrityksen tuotteen ja tekee siitä kulukorvauksen, joka sitten maksetaan Holvi-palvelusta osakkaalle. Käteisen rahan nostaminen toimii seuraavasti:

 1. Tee kulukorvaus ”käteinen” -Holvi-palvelussa. Kulukorvauksen tekee yksi NY-yrityksen osakkaista.
 2. Maksa kulukorvaus osakkaan tilille.
 3. Nostaa kulukorvaus omalta pankkitililtä.

Käteisen rahan käsittely Holvi-palvelussa ei siis tällä hetkellä ole erityisen näppärää.

Linkki Holviin

Holvi NY-yritykselle

Seuraa palvelun ohjeita tilin avaamiseen.

Back To Top