skip to Main Content

DSC00205Sähköposti on monelle yritykselle tärkeä viestintäkanava. NY-yrityksessä voitte käyttää sähköpostina oppilaitoksen osoitetta, omaa sähköpostia tai voitte luoda yritykselle uuden osoitteen esimerkiksi omayritykseni@outlook.com.

Osoitteita on erilaisia

Oikeat yritykset käyttävät usein sähköpostiosoitetta, joka on yhdistelmä etu+sukunimi @ yritykseninternetosoite.fi.

Esimerkiksi Nuori Yrittäjyys ry:n sähköpostit ovat muotoa etunimi@nuoriyrittajyys.fi.

 • Yrityksen omalla osoitteella varustettu sähköposti kertoo vastaanottajalle myös helposti, mikä on yrityksen verkkosivujen osoite.
 • Oma internet-osoite antaa yrityksestä luotettavamman vaikutelman kuin ilmaisosoite, joka yhdistetään usein henkilökohtaiseen osoitteeseen. Lisäksi yrityksen osoite on mukavampi antaa silloin kun asia koskee yrityksen toimintaa.
 • Omalla osoitteella voitte valita sähköpostiosoitteet vapaasti esim. info@yrityksenomaosoite.fi jne.

NY-yrityksiltä ei välttämättä edellytetä omaa internet-osoitetta, mutta sen hankkiminen on melko edullista, joten pohtikaa myös tätä asiaa. Katso lisätietoa oman internet-tunnuksen (domain) hankkimisesta.

Sähköpostit omalla osoitteella

Jos haluatte sähköpostit omalla verkko-osoitteella, on vaihtoehtoja yleensä kaksi:

 1. Verkko-osoitteen tarjoajan sähköposti
  Verkko-osoitteen palveluntarjoajan sopimukseen kuuluvat myös sähköpostiosoitteet.
  Näin saatte omat sähköpostiosoitteet samalla kun varaatte osoitteen ja verkkosivujen ylläpidon. Katso lisätietoja Oma internet -osoite -sivulta.
 2. Erillinen sähköpostijärjestelmä
  Voitte myös käyttää erillistä sähköpostipalvelua omalla verkko-osoitteella. Suosittuja maksullisia sähköpostipalveluita ovat mm. Office 365 sekä Google Apps. Hieman harvinaisempi, mutta ilmainen sähköposti on Zohomail, johon saa veloituksessa 5 tiliä omalle domainilla.  Tutustu seuraaviin linkkeihin ja eri mahdollisuuksiin.

  1. Microsoft office pienyrityksille
  2. Zohomail
  3. Google Apps

Erillisen sähköpostin käyttöönottoon liittyy yleensä pieniä teknisiä haasteita ja joudutte muokkaaman varaamanne osoitteen tietueita (MX-records), joten tässä kannattaa pyytää apua tai tutustua ohjeisiin huolellisesti ennen oman postijärjestelmän käyttöönottoa. Jokaiselta suuremmalta tarjoajalta löytyy hyvät ohjeet muokkausten tekemiseen.

Back To Top