skip to Main Content

IMG_59991

Oma Internet-osoite tarkoittaa, että yritys varaa omaan käyttöönsä tietyn www-osoitteen, esimerkiksi nuoriyrittajyys.fi tai microsoft.com.

Osoite mahdollistaa yrityksen www-sivujen näkymisen kyseisessä osoitteessa ja lisäksi osoitteen omistaja voi luoda sähköpostiosoitteita, joiden päätteenä on oma osoite. Esimerkiksi info@nuoriyrittajyys.fi.

Oma internet-osoite (domain) on myös asiakkaalle selkeä viesti, että kävijä on oikeassa paikassa ja se antaa yrityksen toiminnasta uskottavan vaikutelman.

Mitä oma internet-osoite maksaa?

Osoitteen kulut muodostuvat kahdesta osasta:

  1. Osoitteen rekisteröintimaksu
    Suomessa .fi- päätteisten osoitteiden rekisteröintiä hallinnoi Viestintävirasto, joka perii osoitteista maksun joko suoraan osoitteen varaajalta tai välittäjältä eli palveluntarjoajalta. Ulkomaisten osoitteiden kohdalla maksu maksetaan rekisteröintiä hoitavalle välittäjälle.
    Osoitteen rekisteröintimaksu on noin 10-25€/vuosi.
  2. Ylläpitopalvelu verkko-osoitteelle
    Ylläpitopalvelu tarkoittaa, että vuokraat palvelintilaa yritykseltä, joka on erikoistunut internet-osoitteiden hallintaan. Ostat siis käytännössä oikeuden käyttää verkkoon kytkettyä tietokonetta, johon voit yleensä luoda omat www-sivut ja saat samalla sähköpostin käyttöösi. Palveluntarjoaja huolehtii yleensä myös tietojen varmuuskopioinnista ja sähköpostien säilyttämisestä.Pienten sivustojen ja muutaman sähköpostin ylläpito maksaa noin 10-30€/vuosi (huom, jos käytät jotain valmista verkkosivujen luontiin tarkoitettua järjestelmää, tulevat järjestelmän kulut tämän lisäksi).Hinnat vaihtelevat tarvittavien ominaisuuksien mukaan. Yleisesti voidaan sanoa, että siinä vaiheessa, kun tarvitset edistyneitä ominaisuuksia, tiedät melko varmasti jo erilaisista osoitteista ja palveluntarjoajista ja osaat valita parhaan vaihtoehdon. Perusverkkosivuille riittää edullisin vaihtoehto.

Mistä ostaa verkko-osoite?

Verkko-osoitteita tarjoavat useat yritykset Suomessa ja ulkomailla, esimerkiksi webhotelli.fi.

Jos toteutat kotisivut Kotisivukoneella, tarjoaa se verkko-osoitteiden hankintapalvelun.

Back To Top