skip to Main Content

IMG_5346Affärsverksamhet där man förverkligar olika nät-, program- och mobilapplikationer har blivit en beaktansvärd affärsverksamhetsform i Finland. Också i ert UF-företag fundera på möjligheten att producera ett eget program eller en applikation som UF-företagets produkt.

Nuförtiden finns det en hel massa färdiga verktyg för förverkligandet. De kräver inte särskilt djup insatthet i programmering av sin användare utan vikten ligger på att skapa en bra idé för applikationen.

Skapande av program och applikationer

Man kan utgå från att skapa applikationer med olika verktyg så att de fungerar i olika apparater så som telefoner, tabletter och datorer. För Windows 8/10 -systemet finns det tillgängligt både tabletter och vanliga datorer och gränsdragningen mellan dem är lite otydlig.

Vilka olika system finns och var får man tilläggsinformation?

Microsoft Windows 10 erbjuder en bra plattform att bygga egna applikationer på. Förutom Windows har Microsoft skapat operativsystemet Windows Phone som bl.a. används i Nokia Lumia -telefoner.

  • Ung Företagsamhet rf har förverkligat ett finskspråkigt materialpaket för inlärning av programvaruaffärsverksamhet för programmering med Windows 8.
    • Bekanta dig med inlärningsmaterialet på adressen: win8.fi
  • Närmare information om hur man bygger upp program för Windows datorer och telefoner (på engelska) finns på Microsoft Developers Network stödsajt.

Apples telefoner och tablettdatorer snurrar sitt egna IOS-operativsystem som man kan skapa olika applikationer i med olika verktyg.

Google har skapat operativsystemet Android som används i telefoner och tabletter.

  • Applikationsutveckling med Android kan man bekanta sig med en stödsajt för Android Developer.
Back To Top